A Samsung Galaxy Z Flip 5 és a Galaxy Z Fold 5 nemrég kerültek a piacra, és máris megkezdődtek a részletes tesztek. Ebben a sorban a Z Flip 5 is megkapta a maga “boncolását”, ahol megtudhattuk, mennyire könnyű javítani a készüléket.

Az előző, 2022-es Galaxy Z Flip 4 modell a PBKReviews YouTube-csatorna értékelése szerint 10-ből 4 pontot kapott javíthatóság szempontjából. Ezzel szemben a Z Flip 5 sokkal jobban áll ezen a téren: 7,5 pontot szerzett a 10-ből. Az egyik fő oka ennek az, hogy a Samsung úgynevezett “füleket” alkalmazott, amelyek segítségével könnyen eltávolíthatók az akkumulátorok (a két belső akkumulátor, amit a szegmentált dizájn miatt használnak).

A kisebb, felső akkumulátor kapacitása 1000 mAh, míg az alsóé 2700 mAh. További alkatrészek is könnyebben cserélhetők, de nem minden a legjobb. Például a 10 MP-es szelfikamera erős ragasztóanyaggal van rögzítve. A legfontosabb azonban az, hogy a belső képernyő cseréje most már sokkal egyszerűbb.

Az új Z Flip kapott egy átdolgozott zsanért, ami eltünteti a két felület közötti rést. Ezzel a modell már bizonyítottan tartósabb a versenytársainál. Most már csak az a kérdés maradt, hogy a Fold 5 hogyan fog teljesíteni.