Hosszú évek óta tart az álom, hogy a virtuális valóság minden érzékszervünknek kínáljon valami izgalmasat. Nem csak a “Ready Player One” című könyvre vagy filmre gondolok itt; már régóta léteznek például olyan hangszórók, amelyek a Need for Speed játék alatt égetett gumi illatát is képesek reprodukálni. Most úgy tűnik, a Samsung is lépni kíván ezen a téren, és hozzáadná az illatszert is a virtuális valóság élményéhez.

A Samsung egy ideje dolgozik az XR fejhallgatóján, amely a vállalat válasza az Apple Vision Pro-ra. A jelenlegi információk szerint a fejlesztés még nagyon a kezdeti szakaszban van, de a Google és a Qualcomm is dolgozik a projekten. Augusztusban már kiszivárogtak képek erről a prototípusról, amelyek megmutatták az RGB követőkamerákat és a mélységérzékelő szenzort is. Egy friss pletyka szerint azonban a headset még ennél is többet tudna: lehetővé tenné az emberek számára, hogy megszagolják a környezetüket.

Egy @Tech_Reve nevű Twitter felhasználó tweetje szerint a Samsung XR fejhallgató képes lesz 3000 PPI pixeldenzitással képeket megjeleníteni. Ahogy az Apple Vision Pro-nál, itt is lesz kézmozgás-követés, de emellett valamilyen módon illatokat is tud majd kibocsátani. Valószínűleg Bluetooth kapcsolaton keresztül fog együttműködni valamiféle Glade-eszközzel.

Lapka tekintetében a Qualcomm XR processzort használja a eszköz, ellentmondva a korábbi híreknek, amelyek egy Exynos 220 chipet említettek. A rendszer Google-lel közösen fejlesztett operációs rendszert használ, és a Samsung LSI Tech Day-en fogják bemutatni. Az esemény október 5-én lesz Kaliforniában, ahol a Samsung az MI, az 5G és a gépi látás témakörben is előadásokat tart.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!