A Samsung nemrégiben három új ISOCELL képérzékelőt dobott piacra: a 200 MP-es ISOCELL HP9-et, az 50 MP-es ISOCELL GNJ-t és az 50 MP-es ISOCELL JN5-öt. Ezek a szenzorok várhatóan a Galaxy S25 sorozatban, beleértve a Galaxy S25 Ultra-t is, megjelenhetnek.

A Samsung bemutatta az új 200 MP és 50 MP ISOCELL szenzorokat; Készülődik a Galaxy S25-re?
A Samsung bemutatta az új 200 MP és 50 MP ISOCELL szenzorokat; Készülődik a Galaxy S25-re?

ISOCELL HP9: 200 MP, kompakt méret

Az új 200 MP-es ISOCELL HP9 szenzor kisebb, mint a Galaxy S24 Ultra-ban található verzió, optikai mérete 1/1,4 hüvelyk. A nativ 0,56 μm-es pixelek kombinálhatóak, így akár 2,24 μm-es pixeleket is elérhetünk, ami jobb fényviszonyokat biztosít gyenge megvilágítás esetén. Ez a szenzor különösen alkalmas lehet teleobjektív kamerákhoz, hiszen kiemelkedő teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett és jobb zoom képességeket kínál. A Samsung állítása szerint a szenzor 12%-kal jobb fényérzékenységgel és 10%-kal gyorsabb autofókusszal rendelkezik.

ISOCELL GNJ: 50 MP, fejlett képminőség

Az 50 MP-es ISOCELL GNJ egy továbbfejlesztett verzió a Galaxy S24 szenzorához képest. Jobb képminőséget és nagyobb energiahatékonyságot kínál. Az új szenzor javított tükröződésmentes réteggel és magas törésmutatójú mikrolencsével rendelkezik, ami tovább növeli a képminőséget. Várhatóan a Galaxy S25 és S25+ készülékekben lesz elérhető.

ISOCELL JN5: 50 MP, sokoldalú használat

Az 50 MP-es ISOCELL JN5 szenzor számos felhasználási lehetőséget kínál: lehet fő kamera, szelfi kamera, ultra-széles látószögű vagy zoom kamera is. A pletykák szerint a Galaxy S25 Ultra egy 50 MP-es ultra-széles látószögű kamerát fog kapni ezen a szenzoron alapulva. A JN5 szenzor Dual VTG technológiát alkalmaz a zaj csökkentésére gyenge fényviszonyok mellett és Super QPD technológiát a jobb fókuszteljesítmény érdekében.