A Samsung Galaxy Z Fold 7 jelentős újítást hozhat: egy teljes kijelzős ujjlenyomat-olvasót. A dél-koreai óriás nem hagyta el a telefonok feltekerhető formátumú koncepcióját, sőt, egy újabb ilyen eszköz is készül. Az Unpacked eseményen, ahol bemutatkoznak a Galaxy Z Fold 6 és a Galaxy Z Flip 6 modellek, már most elkezdtek szivárogni az információk a következő generációról.

teljes kijelzős ujjlenyomat-olvasó a Samsung Galaxy Z Fold7-en
teljes kijelzős ujjlenyomat-olvasó a Samsung Galaxy Z Fold7-en

A Samsung nemrégiben egy szabadalmat nyújtott be, amely szerint egy jövőbeli összecsukható vagy feltekerhető készülék teljes kijelzős ujjlenyomat-olvasóval rendelkezhet. A jelenlegi összecsukható telefonokon az ujjlenyomat-olvasó oldalt helyezkedik el, de az új technológia lehetővé teszi, hogy az érzékelő a kijelző teljes felületén működjön. Ez a megoldás különösen bonyolult, mivel az összecsukható kijelző alá integrált ujjlenyomat-olvasó vastagabbá teheti a telefont.

A Samsung tervezi egy olyan szenzor fejlesztését, amely nem igényel külön fényforrást az ujjlenyomat felismeréséhez. Még nem tudni, hogy optikai vagy ultrahangos szenzorról lesz-e szó, de a Samsung gyakran az utóbbit részesíti előnyben.

2025 fontos év lesz az összecsukható telefonok számára, mivel a Samsung ekkorra tervezi a 200 MP-es kamerák, új dizájnú fotómodulok, továbbfejlesztett szelfikamerák és új funkciókkal ellátott stylusok bevezetését, amelyek a Huawei Nearlink technológiájához hasonlóan csökkentik a késleltetést.