Az Ear (2) fejhallgatókat gyártó cég, a Nothing nemrég bejelentett néhány izgalmas frissítést. Egyrészt a márka legnépszerűbb modellje, az Ear (2) mostantól egy sötét, elegáns fekete színben is elérhető. Másrészt az új modell érkezése előtt a vállalat jelentős frissítést tett közzé a hangbeállítási lehetőségek terén.

Nothing Ear (2) Black

Az új hangbeállítások között egy nyolcsávos equalizert is találunk, amely a szakértők szerint az egyik legimpozánsabb beállítás, amit jelenleg kereskedelmi terméken találhatunk. A felhasználók saját belátásuk szerint módosíthatják a nyolc sáv minden egyes paraméterét, és még a cél frekvenciát is beállíthatják minden egyes sávhoz.

Nothing Ear (2) Black
Nothing Ear (2) Black

A Nothing azonban nem állt meg itt: lehetőség van a Q faktor beállítására is, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy módosítsák az EQ görbéjének formáját, valamint azt, hogy mennyire szűk vagy széles legyen a változás a frekvenciasávban. A változtatásokat tetszőleges számú egyedi profilban lehet menteni, és ezek a beállítások megoszthatók másokkal is.

Nothing Ear (2) Black

A tesztelők azt tapasztalták, hogy a hangszint jelentősen csökken, amint elkezdik módosítani az equalizációs beállításokat. Emellett fontos megjegyezni, hogy ezek a fejlett hangbeállítási lehetőségek csak az Ear (2) és az Ear (stick) modellekre érhetők el, az Ear (1) modell esetében sajnos ezek a funkciók nem állnak rendelkezésre.

Az Ear (stick) modell is megkapja saját frissítéseit, amelyek között az aktív zajcsökkentő funkció is megtalálható. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy a firmware frissítésének befejezése után a felhasználókat figyelmeztetni fogják, hogy a fejhallgató akkumulátor-élettartama csökkenni fog. Bár ez a funkció kissé furcsának tűnhet egy nyitott típusú fejhallgató esetében, csökkenti a kellemetlen hatásokat az alacsony frekvenciák esetében.