Az augusztus első napja egy frissen piacra dobott Motorola okostelefon, a Moto G14 bemutatásával indult. Ahogy a neve is sejteti, egy belépő szintű készülékkel van dolgunk, amelyet a gyártó “szuper prémium” dizájnnal jellemez. Alábbi sorokban megnézzük, hogy mennyire igaz ez a leírás, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik az új készülék.

Motorola Moto G14

A dizájn kapcsán az első, ami szembeötlő, az a matt, gradiens kialakítású hátlap. Ez adja a telefon egyetlen prémium érzetű jellemzőjét, hiszen a készülék polikarbonátból készült, lapos szélű és előlapon jól látható „állal” rendelkezik. Technikai adottságai közül kiemelkedik a 6,5 hüvelykes IPS LCD FHD+ kijelző és az Unisoc T616, 12nm-es lapka.

Motorola Moto G14

A telefon 4 GB LPDDR4X RAM-mal és 128 GB UFS 2.2-es tárhellyel rendelkezik, továbbá microSD kártyahelyet is találunk benne. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera kapott helyet, míg a hátlapon egy 50 megapixeles széles látószögű és egy 2 megapixeles makró kamera alkotja a duális rendszert. A Moto G14 továbbá Dolby Atmos-szal ellátott sztereó hangszórókat, oldalra épített ujjlenyomat-olvasót, valamint egy 5000 mAh kapacitású akkumulátort kínál, melyet 20W-os vezetékes töltéssel tölthetünk fel.

A Moto G14 kék és szürke színben kapható, India lesz az első ország, ahol megjelenik. A telefon ára 110 euró, ami forintban kb. 43 000 Ft.