A mesterséges intelligencián alapuló Bing chatbot már 100 napja működik, és a Microsoft erre az alkalomra bejelentette, hogy egy új frissítéssel még hozzáférhetőbbé válik az iOS és Android felhasználók számára. A frissítésnek köszönhetően most már a kezdőképernyőnkön elhelyezhető a chatbotot elérő widget, ami még gyorsabb és hatékonyabb keresési élményt ígér.

A Bing ikonra tapintva, a felhasználók mostantól könnyen hozzáférhetnek a Bing AI élményéhez. Sőt, hangalapú kereséseket is végezhetnek, csak meg kell nyomniuk a beépített “mikrofon” ikont. A februári debütálása óta a chatbot számos jelentős fejlesztést kapott. Webkereséseket végez, és gyorsan válaszokat ad az eredmények alapján.

A Mesterséges Intelligencia ereje a kezdőképernyőn: Bing chatbot, iOS és Android felhasználók számára

A chatbot nemrégiben három különböző személyiséget is kapott, amelyek lehetővé teszik a válaszok kreatív vagy pontos megadását, képes képeket generálni egy leírás alapján, sőt, történeteket is képes írni. Azonban voltak felhasználók, akik visszaéltek az MI-vel a kezdeti napokban, ezért a cég korlátozta a Bing AI-val folytatott beszélgetések számát.

Ha ki szeretnéd próbálni az új funkciót, győződj meg róla, hogy a legfrissebb Bing verziót telepítetted az iOS vagy Android rendszerén. Ezután hozzáadhatod a widgetet a kezdőképernyödhöz a widgeteknek szentelt területről.