Az Android okostelefonok processzorainak világában a MediaTek Dimensity 9200+ az új király, több mint 1,36 millió pontot ért el az AnTuTu teszten. A mobil processzorok folyamatosan fejlődnek, a Qualcomm és a MediaTek pedig éles versenyben vannak már egy ideje. A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 és a Dimensity 9200 idén fej-fej mellett halad, de most úgy tűnik, a MediaTek egy új csúcsprocesszort készít, amely megdönti a korábbi mobil chipsetek rekordjait.

Az új processzor, a Dimensity 9200+, egy Vivo okostelefon fedélzetén található. A hírek szerint az iQOO Neo8 Pro lehet az első készülék, amely ezt a processzort kapja. A telefon 16 GB LPDDR5X RAM-mal, 512 GB gyors UFS 4.0 tárhellyel és Android 13 operációs rendszerrel rendelkezik. Az AnTuTu teszt eredménye 1 368 597 pont, ami körülbelül 70 000 ponttal magasabb, mint a jelenlegi generáció, a Dimensity 9200.

A MediaTek Dimensity 9200+ az Android világ legjobb processzora az AnTuTu teszt eredményei szerint

Elképzelhető, hogy a Qualcomm hamarosan válaszol a Snapdragon 8+ Gen 2 processzorral. A “Plus” jelű modellek általában magasabb órajelű magokkal rendelkeznek, mint az alapváltozatok. Ez azt jelenti, hogy a Dimensity 9200+ nagyrészt megőrzi az aktuális generáció konfigurációját.

Jelenleg Európában csak egyetlen okostelefon található a Dimensity 9200 processzorral, a Vivo X90 Pro (itt teszteltük). A hírek szerint a MediaTek májusban jelentheti be az új Dimensity 9200+ processzort, az iQOO Neo8 Pro pedig júniusban debütálhat.

Emlékeztetőül, a Vivo és az iQOO március végén összeolvadtak a marketing és a disztribúció terén. Ez azt jelenti, hogy az iQOO almárkás okostelefonok idén hivatalosan is megjelenhetnek Európában.