A Kingston Digital bemutatta legújabb USB-meghajtóját, az IronKey D500S-t, amely katonai szintű védelmet kínál a felhasználók számára. A lapka a FIPS 140-3 Level 3 (jelenleg folyamatban) tanúsítvánnyal is rendelkezik, amely szigorú biztonsági intézkedéseket és frissítéseket igényel kormányzati és katonai alkalmazások számára.

A Kingston IronKey D500S: 5 éves garancia és katonai szintű védelem egy USB-meghajtóban
A Kingston IronKey D500S: 5 éves garancia és katonai szintű védelem egy USB-meghajtóban

Amikor bekapcsolod a meghajtót, automatikusan elindul egy önellenőrző teszt, hogy a beépített hőmérséklet- és feszültségvédelem rendben működik-e. Ha a beállított küszöbértéket eléri, magától kikapcsol a készülék. A katonai szabványoknak megfelelően víznek, pornak, ütéseknek és rezgéseknek is ellenáll. A belső alkatrészeket egy cinkötvözetből készült ház védi behatolásos támadások ellen, és az egész szerkezet epoxigyantával van kitöltve, hogy extra ellenálló legyen.

A Multi-Password lehetőség, amelyet Complex vagy Passphrase módokban lehet használni, egyszerűsíti a felhasználók számára a jelszó megjegyzését a meghajtó feloldásához. Az adminisztrátor visszaállíthatja a felhasználó jelszavát és egyedi helyreállító jelszót is beállíthat, ha a felhasználó elfelejtette a jelszavát.

Mind az adminisztrátor, mind a felhasználó beállíthat “csak olvasás” módot a munkamenethez, így megvédve a meghajtót a malware-tól nem biztonságos rendszereken. Az adminisztrátor beállíthat egy Crypto Törlés jelszót is, amely törli az adatokat és visszaállítja a meghajtót, megakadályozva az illetéktelen hozzáférést veszélyes helyzetekben.

A D500S számos testreszabási lehetőséget kínál, és elérhető 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB és 512 GB kapacitásban. A meghajtó 5 éves garanciával és ingyenes technikai támogatással érkezik.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!