Nemrég teszteltük a Redmi A1-et, egy olyan telefont, amely körülbelül 31.000 Ft kerül. Nos, úgy tűnik, hogy ennek a modellnek a következő generációja is készülőben van. A Redmi A2 névre hallgató készülék hamarosan bemutatkozhat, tekintettel arra, hogy már több fontos tanúsítványt is megkapott. Most pedig megjelent a Google Play konzolban, ami azt jelzi, hogy az entry-level készülék globálisan lesz forgalmazva. További részletek lentebb olvashatók.

Az új megjelenés szerint a Redmi A2 modellszáma 23026RN54G. A jó hír, hogy a készülék megszabadul az elődjén található csepp alakú notch-tól a szelfikamera számára. Ehelyett egy kamera kivágást kapunk, viszonylag keskeny keretekkel a kijelző körül, és egy kisebb méretű állkapoccsal az alján. A kijelző HD+ felbontású marad, és egy körülbelül 6,5 hüvelykes átmérőjű IPS panelre számíthatunk.

A Google Play Console-ban tűnt fel a Redmi A2; Az új Android Go telefon design-ja és néhány specifikáció leleplezve

A specifikációkat illetően a Redmi A2 2 GB RAM-mal kezdődik, de lesz egy 3 GB RAM-os változat is. A telefon egy MediaTek Helio G36 nyolcmagos processzort kap, amelyet az év februárjában dobtak piacra. Ez egy hatékony chipset, amely 4 darab 1,8 GHz-en és 4 darab 2,3 GHz-en futó A53 magot tartalmaz a teljesítmény érdekében. Az Android Go Edition rendszer fut rajta, és egy 5000 mAh-s akkumulátor kap helyet benne, amely 10 W-os töltéssel érkezik Európába.

A Google Play Console-ban tűnt fel a Redmi A2; Az új Android Go telefon design-ja és néhány specifikáció leleplezve

A készülék egyetlen hangszóróval, 3,5 mm-es jack-csatlakozóval a fejhallgatóhoz, dual-SIM támogatással, Bluetooth 5.0 és 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik. Hátul egy 8 MP-es fő kamera és egy 2 MP-es bokeh kamera található, míg elől egy 5 MP-es szelfikamera és videóhívásokhoz használható.

A hardver figyelembevételével úgy tűnik, egy olyan okostelefonról beszélünk, amely 35.000 Ft-nál nem fog többe kerülni.