Miközben a kínai cégek megállíthatatlanul dobálnak piacra olyan telefonokat, amelyek elképesztően gyors töltést kínálnak, a jól ismert márka nevekkel bíró cégek, mint az Apple, a Samsung és a Google nem sietnek ezt az őrületes sebességű töltési trendet követni. A trend, úgy tűnik, 2023-ban is folytatódik. Ma új információkat kaptunk a Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellek akkumulátorairól, amelyeket az AndroidAuthority oldal szolgáltatott.

A Google Pixel 8 és a Pixel 8 Pro erősebb akkumulátorokkal és töltési teljesítmény-növekedéssel érkezik

Ez előtt azonban érdemes megjegyezni, hogy az UWB technológia továbbra is kizárólag a Pro modelleken található, és a telefonok Wi-Fi 7 támogatást kínálnak. Visszatérve az akkumulátorra, megtudjuk, hogy az új Pixel modellek csak apró fejlesztéseket hoznak a gyors töltési szegmensben, mindössze 4W növekedést, így a Pixel 8 vezetékes töltése 24W lesz, míg a Pixel 8 Pro 27W-ra növekszik. A vezeték nélküli töltés a Pixel 7 modellektől nem változik, és ahogy a fent említett versenytársak, úgy a Google is biztonságos utat választ, nem kínálva nekünk hatalmas töltési sebességeket.

Pixel 7 Pixel 8 Pixel 7 Pro Pixel 8 Pro
Vezetékes töltés 20W 24W 23W 27W
Vezeték nélküli töltés 20W (saját) / 12W Qi 20W (saját) / 12W Qi 23W (saját) / 12W Qi 20W (saját) / 12W Qi
Kapacitás 4270 mAh 4485 mAh 4926 mAh 4950 mAh

 

Látható, hogy az akkumulátorok kapacitása is növekszik, különösen a Pixel 8 esetében, amely a korábbi 4270 mAh-ról 4485 mAh-re növekszik. A Pro változat csak jelentéktelen, 24 mAh-s növekedést mutat. Figyelembe véve ezeknek az eszközöknek az árait, úgy gondolom, hogy a gyártóknak választást kellene kínálniuk a közönségnek: vagy nagyobb akkumulátorral rendelkező telefonokat kínálnak, amelyek kissé lassabban töltenek, vagy gyorsabb töltési lehetőségeket biztosítanak, de kisebb akkumulátorral.

Ilyet leginkább a realme-nél láthattunk, ahol ugyanazt az eszközt két különböző változatban dobták piacra. Lehet, hogy ez lenne a megoldás?