Miközben az Android 14 hivatalos változatának közeledtével egyre több információt szerezhetünk róla, újabb érdekes részlet derült ki. A Google olyan funkcióval készül, ami az iOS Continuity stílusához hasonlít, ahol a felhasználók olyan lehetőségeket élvezhetnek, mint az iPhone-ról érkező hívások átvétele az azonos hálózatban lévő táblagépükön.

A Google "Kapcsold össze az eszközödet" funkciót készít az Androidos eszközök közötti megosztási lehetőségek fejlesztésére
A Google “Kapcsold össze az eszközödet” funkciót készít az Androidos eszközök közötti megosztási lehetőségek fejlesztésére

Hamarosan az Androidon is elérhető lesz ez a funkció, amit korábban már láthattunk Samsung és OnePlus telefonokon. Megtudtuk, hogy a Google olyan funkciókat kíván bevezetni, mint a Hívás Váltás és az Internet Megosztás. Az előbbi lehetővé teszi a hívások másik eszközön való átvételét, míg az utóbbi az internet-kapcsolat könnyű megosztását kínálja más Android-eszközökkel, mintha az egy hotspot lenne.

Ezekről a tervekről Mishaal Rahman, az Android szakértője számolt be, aki szerint a “Kapcsold össze az eszközödet” funkció a Beállítások – Google – Eszközök & Megosztás menüpontban fog megjelenni. Külön érdekesség, hogy a Hívás Váltás funkció lehetővé teszi az Androidos telefonról érkező hívások átvételét is, ami az Apple eszközein nem lehetséges, ott csak iPaden, Macen vagy MacBookon vehetők át hívások, de egy másik iPhone-on nem.