A Samsung korábban idén februárban dobta piacra a zászlóshajó Galaxy S23 sorozatot. Az új modellek egyik fő előnye elődeikkel szemben, hogy a gyártó különleges lapkát, a Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy-t választotta a belső működtetésre.

A Galaxy S23 sorozat kiadja a "Banana Blur" problémát orvosoló frissítést

A Galaxy S23 Ultra készülék által nyújtott teljesítmény lenyűgöző volt, azonban néhány probléma is felmerült a debütálás első hónapjaiban, főként a kamera tekintetében. A mai nap híre, hogy egy jelentős frissítés érkezett, amely kiküszöböli ezeket a gondokat, és további fejlesztéseket hoz a fényképezés terén.

A Galaxy S23 sorozat új frissítése javítja a kamera teljesítményét

Az frissítés a 2023-as júniusi biztonsági javításként érkezik, a S91xBXXU2AWF1 kódnéven fut, és körülbelül 2.2 GB méretű. Az újítás már elérhető Indonéziában, Malajziában és Thaiföldön, és most Európába is megérkezett. Érdekes, hogy a Samsung nem közölte egyértelműen, mit hoz ez a fontos frissítés, de azok, akik kipróbálták az új szoftververziót, felfedezték, hogy a kamera jelentősen javult. A Samsung a múltban már hozott frissítéseket a HDR-vel kapcsolatban,

A Galaxy S23 sorozat új frissítése javítja a kamera teljesítményét:

    • Új 2X-es zoom opció a Kamera alkalmazásban, a Portré módhoz
    • A kamera autofókusz opciójának javítása
    • Hatékonyabb feldolgozás az Éjszakai Mód felvételeinek esetében
    • Lágyabb animációk és átmenetek a One UI számára
    • Finomítások a haptikus visszajelzés terén

Ha a Galaxy S23 sorozat egyik telefonja a tiéd, a frissítésnek hamarosan meg kell érkeznie (ha még nem tette meg). Egyébként, ez a frissítés orvosolja azt a problémát, amit Banana Blur-nak neveznek, ami a Galaxy S23 és S23+ modelleknél fordult elő. Az Ultra változatnak nem volt ilyen gondja, de ő is kap néhány fejlesztést, mint a 2X-es zoom, ami most már elérhető Portré módban, és egy hatékonyabb feldolgozási módszer az Éjszakai Mód felvételeihez.