A MediaTek bejelentette, hogy hamarosan piacra kerül a Dimensity 9400 lapkakészlet, amely jelentős technológiai előrelépést jelent az okostelefon-iparban. Ez a chipset akár 30 milliárd tranzisztort is tartalmazhat, ami közel másfélszerese az iPhone 15 Pro modellekben található lapkákban lévő tranzisztorszámnak.

A Dimensity 9400 különlegessége az, hogy a legújabb Cortex-X5 Prime magokat használja, ami magában foglal négy Cortex-X4 Prime magot és négy Cortex-A720 magot is. Ez azt jelenti, hogy nincsenek kisebb, kevésbé teljesítő magok, amelyek csökkentik a teljesítményt. A lapkakészlet mérete 150 négyzetmilliméter lesz, ami a mai piacon a legnagyobb méretű chipet jelenti.

A MediaTek ezt a lapkakészletet a TSMC második generációs, 3 nanométeres N3E gyártási technológiájával állítja elő. A chip emellett rendelkezik egy nagy teljesítményű neurális feldolgozó egységgel, amely a mesterséges intelligencia és gépi tanulási feladatokban nyújt kiemelkedő teljesítményt. A grafikai teljesítményért egy Mali-TKRX MC12 vezérlő felel, ami állítólag 20%-kal jobb teljesítményt nyújt az előző generációhoz képest, és esélyt ad a MediaTeknek, hogy felülmúlja az őszi Snapdragon 8 Gen 4-et.