A Xiaomi, amelyet leginkább okostelefonjai révén ismerhetünk, bővíti termékpalettáját, és most az iPhone tulajdonosoknak szóló, MFi (Made for iPhone) tanúsítvánnyal rendelkező kábeleket mutatott be, amelyek már 4 dolláros kezdőárakkal kaphatók. Az új termékek bemutatása a vállalat számára újabb lépést jelent a piaci kínálat diverzifikálásában, amely már magában foglalja az elektronikai eszközöket, töltőket és még az autóiparban is megjelenő termékeket.

Xiaomi meglepetése iPhone tulajdonosoknak: MFi tanúsítvánnyal ellátott kábelek 4 dollártól

A bemutatott kábelek között található egy USB Type-C to Lightning változat, amely gyors töltést biztosít az iPhone-ok és iPad-ek számára, amik még ezt a csatlakozót használják. Ez a kábel 1 méter hosszú és 20W teljesítményű töltést kínál, Kínában körülbelül 10 dollárért kapható. Emellett kínálatban van egy USB-C to USB-C kábel is, amely az USB PD 3.0 szabványt támogatja a gyors töltéshez, kompatibilis az új iPhone 15 modellekkel és számos Android készülékkel, táblagéppel és laptopokkal. Ennek az ára csupán 4 dollár.

Az újdonságok között szerepel egy kiemelkedő USB-C to USB-C kábel is, amely az USB 3.1 Gen 2 szabvánnyal kompatibilis, így gyors adatátvitelt és 4K 60Hz videojelek továbbítását teszi lehetővé. Ez a kábel a PD 3.0 szabványt is támogatja, így akár 100W-os töltési teljesítményt képes nyújtani, amennyiben elegendően erős töltővel használják. Ez a változat körülbelül 5 dollárba kerül, és többféle színben elérhető, többek között szürkében, fehérben, pirosban és lilában.

Jelenleg nincs információ arról, hogy ezek a kábelek mikor jelennek meg az európai piacon, de várhatóan bizonyos kínai online platformokon, mint például az AliExpress, elérhetők lesznek.