Az okosórák világa számára igazi jelentőséggel bíró esemény zajlott le: a WhatsApp alkalmazás hivatalosan is elérhetővé vált a Wear OS rendszert futtató órák számára. Ez az újdonság pont a következő heti Samsung Galaxy Watch 6 sorozat debütálása előtt jött, ami szinte tökéletes időzítésnek számít.

A WhatsApp korábban béta verzióban volt elérhető azokon az okosórákon, melyek a Wear OS 3.0 rendszerrel működtek. Most azonban a tesztelési fázis véget ért, és a jelen hét folyamán hivatalosan is elérhetővé vált a Wear OS-t használó okosórák felhasználói számára.

WhatsApp hivatalosan is befut az okosórákra

A alkalmazás egy intuitív felhasználói felülettel érkezik, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy új beszélgetéseket indítsanak, válaszoljanak az üzenetekre és fogadjanak hívásokat az okosórájuk használatával. Lehetőség van hangüzenetek, emojik és szöveges üzenetek küldésére is. Ha az adott óra rendelkezik LTE kapcsolattal, akkor nincs szükség a telefon közelségére az alkalmazás használatához.

WhatsApp hivatalosan is befut az okosórákra, pont időben a Samsung Galaxy Watch 6 sorozat érkezéséhez

A WhatsApp alkalmazás továbbá lehetővé teszi a korábbi beszélgetések megtekintését is, szinkronban tartva azokat a mobiltelefonnal. Bár a Wear OS 3.0 rendszert futtató órákon is telepíthető, a Samsung Galaxy Watch 6 sorozat várhatóan a Wear OS 4.0 rendszerrel érkezik majd. Eközben a Meta (Facebook) próbálja kibővíteni jelenlétét az okosórák piacán, míg a Google azon fáradozik, hogy egy szilárd ökoszisztémát hozzon létre az okosórák számára kifejlesztett operációs rendszeréhez.

A Google I/O keretein belül megjelent információk szerint a Spotify is ki fog dobni egy, a Wear OS rendszerre kifejlesztett alkalmazást, melynek felhasználói felülete csempékkel lesz megtervezve.