A Samsung két új középkategóriás okostelefont készül piacra dobni: a Galaxy A35-öt és az A55-öt. A legújabb kiszivárogtatott képek, melyeket az ismert tippelő, Evan Blass osztott meg az X-en, részletesebb képet adnak mindkét készülékről, beleértve a különböző színeket is.

Új középkategóriás versenyzők: A Samsung A35 és A55 fémkerettel és friss dizájnnal
Új középkategóriás versenyzők: A Samsung A35 és A55 fémkerettel és friss dizájnnal

A Galaxy A35-ön egy Infinity-O kijelzőt láthatunk majd, ami előrelépés az előző modell U-alakú notch-ához képest, míg a Samsung Galaxy A55 fémkerettel kiegészítve is ezt a dizájnt kapja, prémium megjelenést nyújtva. Mindkét telefon vékonyabb keretekkel büszkélkedhet az elődeihez képest.

Új középkategóriás versenyzők: A Samsung Galaxy A35 és A55 fémkerettel és friss dizájnnal

A telefonok a Samsung új „Key Island” dizájn nyelvét követik, és Fekete, Zöld, Rózsaszín és Fehér színekben lesznek kaphatók. A pletykák szerint mindkét modell IP67-es por- és vízállósági besorolással, valamint Knox biztonsági rendszerrel érkezik. Mindkét készülékhez 5,000mAh-s akkumulátor, 25W-os gyorstöltés, sztereó hangszórók és Samsung Pay támogatás társul.

Új középkategóriás versenyzők: A Samsung Galaxy A35 és A55 fémkerettel és friss dizájnnal

A teljesítményt illetően a pletykák szerint az A35-öt az Exynos 1380 processzor, míg az A55-öt az új Exynos 1480 processzor hajtja, Xclipse 530 GPU-val. Mindkét telefon 8GB RAM-mal, 128GB/256GB tárhellyel és microSD kártyanyílással a tárhely bővíthetőségéért érkezik.

A kamerafronton mindkét modell 50MP-es főkamerával OIS-szel és 5MP-es makró kamerával büszkélkedhet. Az A35 valószínűleg 8MP-es ultraszéles látószögű kamerát kap, míg az A55 egy 12MP-es ultraszéles szenzort. Szoftveresen mindkét készülék Android 14-alapú One UI 6-tal érkezhet.

A Samsung hagyományosan márciusban mutatja be a Galaxy A sorozatú telefonokat, így hasonló időpontban várható a két új modell bemutatása is. A következő napokban várhatóan több részlet is napvilágot lát majd.