Az Apple hívei nagy izgalommal várják az iPhone 16 és iPhone 16 Plus modelljeinek 2024-es második felében történő piacra dobását. A legfrissebb jelentések szerint a szériának ezek a legújabb tagjai finom dizájnváltozásokat foglalnak magukban.

Egy szivárgott kép, amelyet állítólag az újonnan érkező iPhone 16 modellekhez tervezett tokokról készítettek, még tovább fokozza a várakozást. Ez a kép egy előzetes betekintést nyújt abba, milyen irányban is haladhat az Apple a design terén, az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek után. Az idei standard készülékek várhatóan egy függőleges, pilula alakú kamerakialakítást kapnak, ezáltal eltérve az előző modellekre jellemző, kerekített széleket mutató négyzet alakú kameraszigettől.

A Sonny Dickson által az X-en (korábban Twitter) megosztott képen két tok látható, amelyek közül a bal oldali egy picit nagyobbnak tűnik, ami arra utal, hogy az az iPhone 16 Plus modellhez való lehet, míg a jobb oldali az alap iPhone 16 modellhez passzol. Mindkét tok egy függőleges kameraemelkedést ábrázol, egy műanyag kivágással a LED villanófény számára, közvetlenül a kameraegység mellett.

Ez a módosított kameraelrendezés összecseng azokkal a korábbi találgatásokkal, amelyek egy új design irányvonalat sugalltak. A pletykák szerint a készülék függőlegesen elrendezett kettős hátsó kamerarendszert kap, ami lehetővé teheti a térbeli felvételek készítését – egy funkciót, amely az iPhone 15 szériában nem volt jelen a diagonális kameraelrendezés miatt.

Szakértők szerint az Apple Akció gombja, amely az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max eszközök egyik jellemzője, az iPhone 16 sorozat minden modelljén megjelenhet. A szivárgott tokok rávilágítanak az Akció gomb jelenlétére az alap iPhone 16 modelleken is, mellettük egy kivágást találhatunk, amely feltehetően a később bevezetésre kerülő „Felvétel” gomb számára készült.