A Meta néhány hónappal ezelőtt indította el a Twitter riválisát, a Threadst. Elmondhatjuk, hogy a Threads egy ügyes időzítéssel érkezett, éppen amikor a népszerű közösségi platform, a Twitter felhasználói felháborodtak az új tulajdonos, Elon Musk által hozott döntések miatt. Nos, ma a Meta bejelentette a Threads hivatalos európai piacra lépését. Az alkalmazás mind a Google Play, mind az App Store kínálatában megtalálható, és bármilyen böngészőn keresztül elérhető a hivatalos weboldalukon.

A Threads alkalmazás most már az EU összes 27 tagállamában elérhető. Ahogy a debütáláskor, most is egy olyan alkalmazás, amelyet kizárólag az Instagram felhasználói használhatnak. Egyszerűen bejelentkezhetsz az Insta hitelesítő adataiddal, majd eldöntheted, hogy hozzáadod-e a követőidet a listádhoz. A Threads és az Instagram több funkciót is megoszt, a Threads bejegyzései megoszthatók az Instagramon Story-ként, posztként vagy akár közvetlen üzenetekben is.

Az EU azt kérte a Metától, hogy integráljon más módszereket is a tartalom megosztására, beleértve a Meta platformjain kívüli megosztási lehetőségeket. Így a cégnek ezt 2024 márciusáig meg kell oldania. Egyelőre a Threads bejegyzések megosztási folyamata a Facebookon vagy a Messengeren keresztül még nincs implementálva. A Threads működése hasonló a Twitterhez: a felhasználók szöveget, képeket, videókat posztolhatnak, van újraposztolási funkció, privát DM üzenetek, így a bejegyzések privát módon is megoszthatók.

Érdekes lesz látni, hogy a Threads népszerűbb lesz-e, mint a Twitter, különösen helyi szinten. Az Instagram az egyik legtöbbet letöltött alkalmazás Magyarországon, így sokan valószínűleg kipróbálják majd az új platformot legalább az első két hétben. Emlékeztetlek benneteket, hogy minket is követhettek a Threadsen!