A közösségi média világában hamarosan új fejezet nyílik meg, ugyanis a Meta bejelentette, hogy december 14-én Európában is elindítja az Instagram Threads nevű új platformját. Ez az esemény különösen izgalmassá teszi a közösségi média piacot, tekintettel arra, hogy a Threads közvetlen versenytársa lesz a Twitternek, amit mostanában „X”-ként emlegetnek. Különös figyelem övezi azt a kérdést, hogy vajon Magyarországon népszerűbb lesz-e a Threads, mint a Twitter, tekintettel arra, hogy az Instagram már jelenleg is nagy népszerűségnek örvend a hazai felhasználók körében.

Threads by Instagram: Magyarországon is elérhető lesz az új közösségi média platform

A hivatalos bejelentés szerint már csak négy nap van hátra a platform európai debütálásáig, és a Meta weboldalán egy visszaszámláló óra is látható, amely óráról órára közelebb hozza a nagy pillanatot. Fontos megjegyezni, hogy ez a visszaszámláló hasonló ahoz, amelyet a Meta korábban az amerikai piacra történő bevezetéskor is alkalmazott. A Threads kezdetben csak bizonyos európai országokban lesz elérhető, ami arra utal, hogy a platform kezdeti időszakban korlátozott területen lesz hozzáférhető.

Threads by Instagram: Magyarországon is elérhető lesz az új közösségi média platform

A késedelmes európai bevezetés oka részben az Európai Unió által előírt jogszabályokhoz köthető. Ezek szerint a platform tartalmának könnyen hozzáférhetőnek kell lennie azok számára is, akik nem rendelkeznek Threads profillal. Felmerül a kérdés, vajon Mark Zuckerberg tervez-e havi előfizetési díjat bevezetni a Threads esetében is, hogy a felhasználók személyre szabott hirdetések nélkül használhassák a platformot, ahogy azt a Facebook és Instagram esetében már megtette.

Érdemes megjegyezni, hogy a magyar felhasználók már most is letölthetik a Threads alkalmazást Androidos okostelefonokra. Az európai hivatalos bevezetéssel egy időben az iOS felhasználók is hozzájuthatnak az alkalmazáshoz, és a platform elérhetővé válik webes felületen is.