A Google egy új funkció fejlesztésén dolgozik, amely az alkalmazásokat emeli ki a felhasználói preferenciák alapján a Play Áruházban. Az új MI jellemző segítségével a Play Áruház felhasználói képesek lesznek megtekinteni az alkalmazások kiemeléseit. Ez a fejlesztés megváltoztatja, hogyan találnak és töltik le az alkalmazásokat a felhasználók a Play Áruházból.

@AssembleDebug egy bejegyzést osztott meg az X-en (korábban Twitter), amely arra utal, hogy a Google mostantól MI-t használ az App Highlights szekció tartalmának generálására a Play Áruház-ban. Egy alkalmazásra koppintva gyors információt kapsz róla, és a fejlesztő világosan állítja, hogy mesterséges intelligenciát használnak a tartalmának összefoglalására.

A legtöbb tartalom az App Highlights alatt arról szól, hogy mire számíthatsz, amikor letöltöd az alkalmazást, beleértve olyan funkciókat, mint az élő közvetítés és a közvetlen üzenetküldés. Ezt a funkcionalitást eredetileg @AssembleDebug fedezte fel, aki szerint jelenleg csak szerveroldali módosításként érhető el. Egyelőre a Google csak egy kiválasztott felhasználói csoport számára aktiválta ezt a funkciót, és nem közölt információkat arról, hogy mikor válhat általánosan elérhetővé, vagy hogy eszközspecifikus-e.