A Google Pixel 7a már kapott egy kicsomagolási videót és egy bemutató videót a május 10-i, 2023-as Google I/O debütálása előtt, most pedig egy diszekció is megtekinthető a PBKReviews videós csatornán. Emlékeztetőül, a telefon várhatóan 499 dollárba kerül majd, és a Pixel 7 és Pixel 7 Pro modelleken található Tensor G2 processzorral érkezik.

A boncolás eltávolítással kezdődik a SIM-tálcától. A telefont mind az elő-, mind a hátlapról szétszedhetjük. Ha a telefont le kell cserélni, a hátsó oldalról kezdjük. Hőt kell alkalmazni a hátlapon, majd azt egy gitárpengetővel eltávolítani. A hátsó panel műanyagból készült, vékony és hajlékony. 15 T4 csavar eltávolításával érhetjük el az első réteg komponenseit, plusz egy további T2 csavart.

A videóban láthatjuk, hogy az első eltávolított alkatrész a vezeték nélküli töltés tekercse, amely az NFC komponenssel együtt kerül kivételre. Ezt követően láthatjuk a hőátadásra és hatékony hűtésre szolgáló grafitréteget is. Jó hír, hogy “füllel” rendelkezik, ami megkönnyíti annak eltávolítását anélkül, hogy ragasztóval és hígítóval kellene bajlódni. Az eszköz 4385 mAh kapacitású, majd láthatjuk az alaplapot és a 64 MP-es fő és 13 MP-es ultraszéles látószögű fotószenzorokat, valamint a 13 MP-es szelfikamerát.

A töltőport az alaplapon van rögzítve. A Pixel 7a 7,5 pontot kap 10-ből a javíthatóság terén, ami jobb, mint a Pixel 7 esetében, amely 6 pontot ért el, és a Pixel 7 Pro, amely 5,5 pontot kapott.