A Google 2018-ban mutatta be a Titan nevű kis kütyüt, egy fizikai kulcsot, amely online fiókok védelmére szolgál. Ez a kisméretű eszköz a legjobb védelmet nyújtja a phishing típusú támadások ellen. Most, 2023-ban a cég bemutatta az új változatát ennek a kis eszköznek, amely már elérhető a Google Store-ban. Íme a részletek.

Az új Titan Security Key most már Passkey-támogatást kínál, amelyet a Google fejlesztett ki a hagyományos jelszavak megszüntetésére. Érdemes megjegyezni, hogy ez a kütyü különösen cégek számára hasznos. Például a munkáltató adhat ilyen kulcsot a munkahelyi PC-n való hitelesítéshez. Ezzel automatikusan csatlakozhatsz az összes fiókodhoz, és a biztonsági szint magas.

Biztonság a zsebedben: A Google Titan Security Key új verziója Passkey-támogatással

A Google azt állítja, hogy a kütyüt a kibertámadások megelőzésére hozták létre. A Titan Security Key ebben segít, mivel minden szükséges kulcsot egy hordozható hardvereszközön tárol. Az előző verzióhoz képest az új Titan Security Key most USB-C porttal rendelkezik, valamint NFC-vel gyors kapcsolódásra a mobileszközökkel.

Ezenkívül a készülék akár 250 egyedi hozzáférési kulcsot is képes tárolni, ami jelenleg az egyik legjobb megoldás a FIDO2 biztonsági protokoll alapján. A Google része az Advanced Protection Programnak (APP), és célja, hogy segítse a magas kockázatú felhasználókat. Ennek érdekében a cég 100 000 biztonsági kulcsot fog biztosítani ingyenesen a világszerte magas kockázatú személyeknek a biztonság terén.

A Titan Security Key bárki számára megvásárolható lesz, ám 30 dollárért (kb. 11 000 Ft) az USB-A változatért, illetve 35 dollárért (kb. 12 000 Ft) az új USB-C modellért.