Az OpenAI bejelentette, hogy a ChatGPT immár használható lesz felhasználói fiók létrehozása nélkül, ami új lehetőségeket kínál az AI alapú chatbot technológia felhasználásában. Ez a változtatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül, anélkül kezdhessék el használni a ChatGPT-t, hogy bármilyen személyes adatot kellene megadniuk, vagy fiókot hozniuk. Ezzel a lépéssel az OpenAI a ChatGPT-t egy egyszerűbb és közvetlenebb hozzáférésű szolgáltatássá kívánja alakítani, miközben fenntart néhány alapvető különbséget a regisztrált és nem regisztrált felhasználók között.

ChatGPT most már fiók nélkül is használható; mi változik?
ChatGPT most már fiók nélkül is használható; mi változik?

Azok számára, akik úgy döntenek, hogy nem jelentkeznek be vagy nem hoznak létre fiókot, bizonyos testreszabási lehetőségek nem lesznek elérhetőek. Ezek közé tartozik a kedvenc keresések mentésének hiánya, a korábbi beszélgetések előzményeinek automatikus törlése és a hangalapú interakciók használatának korlátozása. Továbbá, a chatbot nem fogja megjegyezni a felhasználóval korábban folytatott beszélgetéseket, így minden egyes használatkor újra kezdődik a folyamat.

Jelenleg ez a szolgáltatás még nem globálisan elérhető, az OpenAI azonban tervezi, hogy fokozatosan mindenki számára lehetővé teszi a fiók nélküli hozzáférést. A vállalat azt javasolja, hogy a felhasználók hozzanak létre fiókot a ChatGPT személyre szabott használatának érdekében. Az új felhasználók számára, akik először szeretnék kipróbálni a chatbotot anélkül, hogy fiókot hoznának létre, ez a lehetőség egy kiváló bevezető lehet.