Az Apple nemrég bejelentette, hogy az új iPhone 15 és 16 modelljeik összhangba hozása a Vision Pro headsettel lesz a fő prioritásuk a jövőben. A hír a Vision Pro virtuális és kiterjesztett valóság szemüveg megjelenése után, a 2023-as WWDC eseményen derült ki, ahol azonban a headset integrációja más Apple eszközökkel még nem került szóba. Most azonban a titok lelepleződött: az iPhone 15 és 16 zökkenőmentes integrációt fog biztosítani az UWB és Wi-Fi 7 technológiák segítségével.

A headset indulóára 1 250 000 forint, de ez csak a kezdet. A Vision Pro 2 2024-ben debütál, majd egy olcsóbb modell követi 2025-ben. Ming-Chi Kuo, az elemző úgy véli, hogy a Cupertinó-i gigász jövőbeli iPhone modelljei és a Vision Pro közötti integrációt akar javítani. Ennek érdekében az iPhone-ok szükséges hardverfrissítéseket kapnak.

Az Apple ökoszisztémájában a különböző termékek közötti integráció nem könnyű feladat. Legyen szó iPhone-okról, táblagépekről, MacBook-okról vagy más termékekről, mindig fennáll az árképzés kihívása. Kuo szerint az Apple hamarosan bevezeti a Wi-Fi 7 technológiát és az Ultra Widebandet az iPhone-okba. Az iPhone 15 tehát egy frissített Ultra Wideband lapkával érkezik majd, amely megszakítás nélküli kapcsolatot biztosít a headsethez. Kuo emellett egy új U1 lapkáról is beszélt, ami az Ultra Wideband lapka, amely az iPhone 11-nél debütált.

Az integráció mellett az AirDrop, Find My és egyéb Apple szolgáltatások terén is várhatóak javulások. Az iPhone 16 Pro lesz az első iPhone, amely támogatja a Wi-Fi 7-et, aminek köszönhetően növekszik a sebesség és csökken a késleltetés, ami tovább erősíti a headsettel való összhangot. Elméletben a Wi-Fi 7 akár 40 Gbps-ig is képes.