A Honor már régóta ismert szereplő az összecsukható telefonok piacán, de eddig csak a “könyv” stílusú, nagy, akár 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező modellekre koncentráltak, mint a Honor Magic V2. Most azonban úgy tűnik, hogy belépnek az összecsukható, “flip” stílusú telefonok világába is, ahol a Galaxy Z Flip jelenti a mércét. Az új modell, a Honor Magic Flip egy jelentős információs szivárogtatás révén került a nyilvánosság elé.

Honor Magic Flip, összecsukható telefon, Snapdragon 8 Gen 3, OLED kijelző, kínai tavaszi fesztivál
Honor Magic Flip, összecsukható telefon, Snapdragon 8 Gen 3, OLED kijelző, kínai tavaszi fesztivál

A kiszivárgott információk között szerepel egy kép a készülékről, valamint a megjelenés dátuma. Az összecsukható “flip” típusú telefonok népszerűsége olyan magas, hogy még az Apple is fontolgatja a belépést ebbe a szegmensbe. Egy kínai forrás szerint a Honor Magic Flip a kínai tavaszi fesztivál idején fog debütálni, amely hagyományosan február 10. és 17. között zajlik 2024-ben.

Az Honor Magic Flip megjelenése közel; Első homályos pillantás az új összecsukható telefonra

A forrás által megosztott kép nem túl tiszta, de két kerek fotómodult mutat a hátlapon. Egyelőre nem egyértelmű, hol található a külső kijelző, ami kíváncsivá tesz. Lehetséges, hogy az egyik “fotómodul” valójában a másodlagos kijelző. Ez egy Huawei stílusú megközelítés lenne, ha így lenne. Korábbi információk szerint az újdonság 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely két cellára van osztva: egy 2420 mAh-s és egy 1980 mAh-s.

További specifikációkról egyelőre nem tudni, de könnyű spekulálni, hogy a készülék rokonságban áll a Huawei Pocket sorozattal. Ez egy 6,9 hüvelykes összecsukható OLED kijelzőt, egy külső, 1 hüvelykes kerek OLED kijelzőt, a legjobb esetben egy Snapdragon 8 Gen 3 lapkát, a legrosszabb esetben pedig egy 8 Gen 2-t vagy 7s Gen 2-t jelenthet. Valószínűleg egy kettős hátlapi kamera lesz rajta lézeres távmérővel és néhány a női közönséget célzó funkcióval, mint például a sminkalkalmazás érzékelése, UV-expozíció és hasonlók.