A Honor az elmúlt időszakban egyre több okostelefont dob piacra Európában. Múlt hónapban debütált Kínában a Honor 90 sorozat, és most, csupán néhány héttel a hazai bemutató után, európai terjeszkedésnek nézünk elébe. Július 6-án érkezhet meg a Honor 90 és a Honor 90 Lite 5G, sőt, még arra is van esély, hogy a gyártó egy továbbfejlesztett Pro verziót is kiad. Ma kiderült, milyen jellemzőkkel rendelkezik a sorozat Lite változata és mennyibe fog kerülni Európában. Lássuk a részleteket!

Sudhanshu Ambhore (Twitter) tipster szerint a Honor 90 Lite 5G ára Európában 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel 299 euró lesz (kb. 111.000 Ft). A tipster megerősítette a telefon specifikációit is. Így az elegáns dizájnnal, policarbonát testtel és 6.7 colos IPS LCD kijelzővel rendelkező táblagépünk van.

Honor 90 Lite 5G

A készülék 90Hz-es képfrissítési sebességet, Full HD+ felbontást kínál, hátulján pedig 100 MP-es fotószenzorral rendelkezik. Mellé társul egy 5 MP-es ultranagy látószögű kamera, egy 2 MP-es makró kamera, a selfie szenzor pedig 16 MP-es.

Honor 90 Lite 5G

A Honor 90 Lite 5G 4500 mAh-s akkumulátorral érkezik és 22,5W-os vezetékes töltéssel tölthető fel. Az Android 13 és a MagicOS 7.1 felülettel ellátott MI rendszere hasonló élményt nyújt, mint a nemrég Romániában bemutatott Honor Magic 5 Pro csúcsmodell.

A Honor 90 Lite 5G oldalsó ujjlenyomat-olvasóval, két SIM kártya fogadására alkalmas 5G csatlakozással, két sávos Wi-Fi-vel, 5.3-as Bluetooth-tal, NFC fizetési lehetőséggel és GPS-sel rendelkezik. A bemutatója július 6-án lesz, egy speciális esemény keretében, Párizsban.