A tavasz a laptopok bemutatóinak ideje, és az ASUS tegnap igazi látványosságot nyújtott. Bemutatták az új ZenBook és VivoBook modelleket, amelyekről lentebb részletesebben is olvashatsz. A főszerep a világ legvékonyabb OLED ultrahordozható laptopjáé, az ASUS ZenBook S 13 OLED-é. De bemutatták a VivoBook S 14 OLED és S 15 OLED modelleket is, valamint egy különleges kiadást, az ASUS VivoBook S 15 OLED BAPE Edition-t. Nézzük őket sorban.

ASUS ZenBook S 13 OLED (UX5304)

Ezt a laptopot a piacon lévő legvékonyabb ultrahordozható OLED képernyős készülékként hirdetik. Mindössze 1 kilogrammot nyom és csak 1 cm vastag. Prémium fém kivitelben készült, rozsdamentes alumíniumból. A gépben egy 13. generációs Intel Core i7 processzor található, 32 GB LPDDR5 RAM-mal és 1 TB-os PCIe 4.0 SSD tárhellyel.

Az egyik kulcsfontosságú tulajdonsága az új 13,3 hüvelykes Lumina OLED képernyő, 16:10-es képaránnyal, 2,8K felbontással, Dolby Vision és Pantone tanúsítvánnyal. Támogatja a Dolby Atmos-t, Wi-Fi 6E-t, Bluetooth 5.2-t és egy FHD webkamerát is tartalmaz infravörös érzékelővel a Windows Hello számára.

ASUS ZenBook 14X OLED (UX3404)

Az ASUS bemutatja a világ legvékonyabb OLED ultrahordozható laptopját, a ZenBook S 13 OLED-et és további VivoBook modelleket

A ZenBook 14X OLED egy könnyű és vékony laptop, amely Homokkő Bezs és Tintakút Szürke színekben kapható. Kerámiára emlékeztető tapintású bevonatot kapott, és egy 14,5 hüvelykes ASUS Lumina OLED képernyővel rendelkezik, 2,8K felbontással és 120 Hz-es frissítési rátával. Az Evo tanúsítványt is megkapta, és akár 13. generációs Intel Core i9 processzorral, valamint akár NVIDIA GeForce RTX 3050 grafikus kártyával és 32 GB LPDDR5 RAM-mal szerelhető.

A tárhelyet egy 1 TB-os PCIe 4.0 SSD biztosítja. A 70 Wh-s akkumulátor akár 10 órás üzemidőt ígér.

ASUS Zenbook 14 Flip OLED (UP3404)

Az ASUS Zenbook 14 Flip OLED (UP3404), ahogy a neve is sugallja, egy forgatható képernyős konvertibilis laptop. Kompakt és elegáns házban készült, 14 hüvelykes, érintőképernyős ASUS Lumna OLED kijelzővel és 16:10 képaránnyal, 2,8K felbontással. Támogatja az MPP 2.0 stylus-t, amely 4096 nyomásszinttel rendelkezik a kézírásos írás érdekében. Az Evo tanúsítvánnyal rendelkezik, és a legújabb, 13. generációs Intel Core processzorokkal felszerelhető.

Az ASUS bemutatja a világ legvékonyabb OLED ultrahordozható laptopját, a ZenBook S 13 OLED-et és további VivoBook modelleket

A 75 Wh-s akkumulátor hosszú üzemidőt biztosít, mindez mindössze 1,5 kg-os tömeggel. A vastagsága 15,9 mm, és 360 fokban forgatható zsanérral rendelkezik. Tartalmaz egy erős Dolby Atmos hangrendszert Harman Kardon tanúsítvánnyal.

Vivobook S 14 OLED (K5404) és Vivobook S 15 OLED (K5504)

Ezek a laptopok is Evo tanúsítvánnyal rendelkeznek, akár 13. generációs Intel Core i9 processzorral, valamint ASUS Lumina OLED 2,8K képernyőkkel és 120 Hz-es frissítési rátával. A Vivobook S sorozat a streamingről, a munkáról és a szórakozásról szól, képernyő/test arányokkal akár 88%-ig, Harman Kardon tanúsítvánnyal ellátott hangrendszerekkel és Dolby Atmos támogatással.

Az ASUS bemutatja a világ legvékonyabb OLED ultrahordozható laptopját, a ZenBook S 13 OLED-et és további VivoBook modelleket

A 14,5 hüvelykes változat 17,9 mm vastagságú és 1,5 kg tömegű, míg a 15,6 hüvelykes változat 1,7 kg. A kivitel Éjféli Fekete, Hűvös Ezüst, Krémes Fehér vagy Napenergia Kék színben érhető el.

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition (K5504)

Az ASUS bemutatja a világ legvékonyabb OLED ultrahordozható laptopját, a ZenBook S 13 OLED-et és további VivoBook modelleket

Az ASUS Vivobook bemutat egy különleges kiadású laptopot is, és ez az első BAPE csomag a történelemben, amely laptopot is tartalmaz. A BAPE egy művészeti és utcai divatmárka, amely legendás a streetwear területén. Az esztétikát ezen a laptopon alkalmazzák, amely szintén egyedi kiegészítőkkel érkezik: egér, hordtáska, Baby Milo figurák. Az egyedi BAPE által tervezett álcázási mintát és rajongói jutalmakat is kínálnak itt.