A vivo éppen egy különleges csúcskészüléken dolgozik, ami nem más, mint a világ első MediaTek Dimensity 9200+ lapkával szerelt mobiltelefonja. Ez a készülék a vivo X90s, amely nemrégiben már megszerezte a TENAA tanúsítványt. Úgy tűnik, a debütálás közeledtével a telefon egyre több sajtóképen bukkan fel. Ha az előző héten még fehér változatban jelent meg, most egy poszter szivárog ki, amely egy vonzó, pastellzöld árnyalatú modell létezését sejteti. Nézzük a részleteket.

vivo X90s

A vivo X90s úgy tűnik, a vivo X90 Pro lapka alapján frissített verziója. Egész pontosan a Dimensity 9200 helyett a nagy teljesítményű Dimensity 9200+ 5G lapkát kapjuk, amelynek fő magja 3.2 GHz-en fut. A készülék 6.78 hüvelykes, ívelt AMOLED kijelzővel rendelkezik, 120Hz-es frissítési rátával, Full HD+ felbontással és 4810 mAh-s akkumulátorral, amely 120W-tal tölthető.

vivo X90s

A vivo X90s hátlapján három Zeiss optikával ellátott kamera található: egy 50 MP-es fő kamera, egy 12 MP-es ultrawide és egy 12 MP-es telefoto. Elöl pedig egy diszkréten beépített, 32 MP-es szelfikamera helyezkedik el. A készülék már megkapta a TENAA tanúsítványt, tehát tudjuk, hogy többféle konfigurációban lesz elérhető, akár 16 GB RAM-mal és 1 TB gyors tárhellyel.

Ahogy már említettük, úgy tűnik, hogy a vivo X90 Pro-hoz hasonló modellről van szó, csak a lapka és a kijelző felbontása változott a weben megjelent specifikációk szerint. Még nem világos, hogy a vivo X90s Magyarországon / Európában is elérhető lesz-e, de a Pro modellt már alaposan teszteltük, a videót pedig fent találhatod. A X90 Pro modell jelenleg 408 000 Ft-ért kapható Magyarországon.

A vivo X90s premierje Kínában június 26-án lesz, de még nem tudjuk, hogy a telefon globálisan is elérhető lesz-e.