A Microsoft és a Samsung közötti együttműködés újabb fejezete lehet, ha a dél-koreai vállalat Binget választja a Google helyett, mint alapértelmezett keresőmotor a Galaxy okostelefonokon. A Microsoft az elmúlt hónapokban jelentős összegeket fektetett az OpenAI startupba, amely a ChatGPT-t fejlesztette. Ennek hatására a Microsoft elkezdte integrálni az AI technológiát a saját szoftveres termékeibe, kezdve a Bing keresőmotorral. A Samsung váltása jelentős veszteséget okozhatna a Google számára, akár évi 3 milliárd dollárt is.

Az információk a New York Times cikke alapján derültek ki. A Samsung úgy tűnik, szerződéses tárgyalásokat folytat a Google-lal és fontolgatja, hogy alapértelmezett keresőmotorjaként a “Microsoft Binget” választja, amikor a felhasználók beállítják az okostelefonjaikat. Ez a lépés jelentős összegű bevételkiesést jelenthet a Google számára. Érdemes megemlíteni, hogy az Apple éveken át használta a Binget alapértelmezett keresőmotorként, míg 2017-ben szerződést kötött a Google-lel, amely évente körülbelül 20 milliárd dollárt hoz a keresőóriásnak.

A Samsung Bingre válthatja a Google keresőmotort a Galaxy telefonokon!

A Samsung szerződéses tárgyalásai során előfordulhat, hogy a Microsoft és a dél-koreai vállalat hosszú távú együttműködése eredményeként elfogadják a Binget a Google helyett. Ez a lépés csak az alapértelmezett beállításokat érintené, amikor az okostelefont beállítjuk. Így a Bing lenne a Galaxy telefonok elsődleges keresőmotorja a Google helyett.

Az Android licenc a Google Play szolgáltatásokkal együtt magában foglalja a Google alkalmazások – mint például a Keresés és a Chrome böngésző – előtelepítését is. Azonban az Európai Unió arra kényszerítheti a vállalatot, hogy megváltoztassa ezt a megközelítést és a felhasználási feltételeket, mivel ezeket a gyakorlatokat versenyellenesnek tekinthetik.

Nagy esély van arra, hogy a Samsung elfogadja a Binget mint keresőmotort. A Samsung okostelefonokon előre telepítve van a Microsoft Office, és a beállításokban a Phone Link is megtalálható, amely lehetővé teszi a telefon