Hétvége végén részletes információk kerültek nyilvánosságra a realme által előkészített új telefonról, a GT Neo 5 Pro-ról. A készüléknek a júliusi vagy augusztusi bemutató környékére van tervezve a debütálása, és felszereltségét tekintve a GT Neo5 fölé fog kerülni. Egyébként a telefon egyes specifikációit a Digital Chat Station tárja fel számunkra.

realme GT Neo 5 Pro

Az első pillanatban szembetűnő, hogy a telefon 6,74 hüvelykes, sík OLED képernyőt kínál, amely FHD+ felbontásban pompázik, 2772 x 1240 pixellel. A képernyő 144Hz-es frissítési rátával és 2160Hz-es PWM dimming funkcióval van ellátva. A készülék 16 megapixeles szelfikamerát is magában foglal, míg a hátoldalán egy különleges, 50 megapixeles főkamerát találunk, melyet Sony IMX890 érzékelő hajt meg és amely optikai képstabilizációs (OIS) funkcióval van ellátva.

A telefon szívében egy Snapdragon 8 Gen2 lapka dolgozik, mellette pedig 16 GB RAM és akár 1 TB gyors UFS 4.0 tárhely segíti a zökkenőmentes működést. Különösen kiemelkedő az eszköz 5200 mAh-s belső akkumulátora, amely 150W-os gyorstöltési lehetőséget biztosít. A készüléken az Android 13 operációs rendszer fut, a realme UI 4.0 felhasználói felülettel egészülve ki.

Ahogy a Neo5 esetében, itt is átlátszó hátlapot találunk!