Az ősz mindig izgalmas újdonságokat hoz a mobiltelefon-piacra, és idén sem lesz ez másképp. Az egyik legnagyobb várakozással övezett bemutató a Google Pixel 8 sorozatának leleplezése lesz, amelyről már számos információ kiszivárgott. A legújabb fejlemények szerint egyes országokban kizárólag eSIM-es változatok kerülhetnek piacra.

Az Android szakértő, Mishaal Rahman hívta fel a figyelmet arra, hogy a Pixel 8 és Pixel 8 Pro renderképein nincs nyoma a SIM-kártyanyílásnak. Lehetséges, hogy ezt a részletet egyszerűen kihagyta a 3D CAD képeket korábban létrehozó @onleaks, vagy valóban léteznek majd olyan variánsok, amelyek nem rendelkeznek fizikai SIM-kártyanyílással.

A Pixel 8 és Pixel 8 Pro bemutatójánál felmerült kérdés: lesznek-e fizikai SIM-kártyanyílás nélküli változatok egyes országokban?

Az Apple már bevezette eSIM-es megoldásait, így nem meglepő, ha más gyártók is követik a példáját. A Google is lehet az egyikük, különösen, mivel amerikai cégként az eSIM technológia hazai területén működik. A változás valószínűleg csak az Egyesült Államokban történik meg, de még kivárjuk, hogy valóban megjelennek-e ilyen modellek a piacon.

A Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellek kerekebb dizájnt kapnak, 128, 256 vagy 512 GB-os tárhelyváltozatokban lesznek elérhetők, valamint egy új 50 megapixeles Samsung ISOCELL GN2 szenzorral érkeznek a hátlapon.