A realme már dolgozik egy újabb költséghatékony táblagépen, a realme Pad első generációs modellek után. A legújabb tag a realme Pad 2 4G nevet viseli, és belül egy MediaTek Helio G99 lapkát találhatunk. A márka már kísérletezett többféle lapkával a korábban megjelent modelljeinél, mint például a Qualcomm a realme Pad X-nél, az Unisoc a Realme Pad Mini esetében, és most visszatér a MediaTekhez, ahogy az első realme Pad esetében is tette.

realme Pad 2 4G

A Helio G99 lapka található a realme 10-ben, a POCO M4-ben és a Galaxy A24-ben is. A rendszer 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel érkezik, valamint 8360 mAh-s akkumulátorral, amely 33W-os töltést támogat USB-C porton keresztül. A táblagépen négy hangszóró is helyet kapott, kettő fent és kettő lent, valamint a kamera mögötti csík, ami a Lenovo olcsóbb táblagépeire emlékeztet.

realme Pad 2 4G
realme Pad 2 4G

A pletykák szerint ezek csak dekorációs elemek, de a rendereléseket kiszivárogtató forrás szerint négy hangszórót kapunk. Hátul 20 MP-es LED vakuval ellátott kamera található, elöl pedig egy 8 MP-es. A táblagép Android 13 rendszerrel, a realme UI 4.0 felülettel érkezik. Az eredeti modell Android 11-et kapott, a realme Pad X pedig Android 12-vel érkezett, tehát ez egy jól jövő frissítés. A kijelzőről nem sokat tudunk, de valószínűleg egy 11 hüvelykes LCD panel lesz benne. Nagy esély van a bemutatóra augusztusban vagy szeptemberben.