A Microsoft legújabb, június 26-án kiadott Windows 11 frissítése, a KB5039302, súlyos hibát hozott magával. Számos felhasználó tapasztalhatja, hogy a frissítés telepítése után a rendszerük végtelen újraindulási ciklusba kerül, ami gyakorlatilag használhatatlanná teszi az érintett gépeket.

A probléma elsősorban a virtuális gépeket és a beágyazott virtualizációs funkciókat használó eszközöket érinti, mint például a CloudPC, DevBox vagy Azure Virtual Desktop. A Windows Home kiadás felhasználói kisebb valószínűséggel találkoznak ezzel a hibával, mivel az otthoni környezetekben a virtualizáció ritkábban fordul elő.

A Microsoft elismerte a hibát és leállította a frissítés terjesztését a Windows Update-en keresztül, hogy megakadályozza további rendszerek érintettségét. A cég jelenleg vizsgálja a probléma okát, és ígéri, hogy a következő kiadásban részletesebb információkat nyújt majd. Az érintett rendszerek helyreállítása jelenleg helyreállítási műveleteket igényel, mivel a hagyományos módszerekkel a frissítés eltávolítása nem lehetséges.