A HONOR bevezette a Magic5 Pro okostelefont Európában egy héttel ezelőtt, és most további részleteket oszt meg velünk a különleges technológiákról, amelyekkel ez a készülék rendelkezik. A mobiltelefont először a 2023-as MWC-n mutatták be, és máris számos díjat nyert, többek között a kijelző, a megjelenés, a fényképezés és a teljesítmény terén elért fejlesztéseknek köszönhetően.

A HONOR betekintést enged a Magic5 Pro technológiájának fejlesztésébe az R&D központjukban

A vállalat képeket osztott meg a kutatás-fejlesztési folyamatról, amely a termék létrejöttéhez vezetett. Először is, megismerhetjük a forradalmi Falcon kamera rendszert. A Falcon Capture egyedi algoritmusáról van szó, amely miliszekundumok alatt képes felvételeket készíteni, akár egy bűvész által gyorsan lapozott kártyacsomagot is képes megörökíteni.

A HONOR betekintést enged a Magic5 Pro technológiájának fejlesztésébe az R&D központjukban

A HONOR saját fényképezőgép-laboratóriumokat hozott létre annak érdekében, hogy innovációkat teremtsen, ahol szigorú mennyiségi és minőségi elemzéseket végeznek. Így fejlesztenek ki egy felsőbbrendű mesterséges intelligencia algoritmust. A célközönség számára a különböző sebességekkel, távolságokkal és fényviszonyokkal mozgó jelenetek fényképezésének kihívásainak megoldása volt. A HONOR Magic5 Pro fókuszálási sebessége 245%-kal nőtt az előző modellhez képest.

A HONOR betekintést enged a Magic5 Pro technológiájának fejlesztésébe az R&D központjukban

Egy másik újdonság az AI Motion Sensing, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a legjobb pillanat elkapását mozgás közbeni jelenetekben. A HONOR szorosan együttműködött a Qualcomm Technologies-szel ennek elérése érdekében, és kihasználta a Qualcomm AI Engine feldolgozási teljesítményét, megnövelve a cache-tömböt több mint hatszorosára: 240-ről 1500 miliszekundumra. A feldolgozási kapacitás javítása és a több mint 270 000 képpel edzett M.I. (mesterséges intelligencia) hálózat könnyebb mozgásban lévő alanyok rögzítését teszi lehetővé.

A HONOR betekintést enged a Magic5 Pro technológiájának fejlesztésébe az R&D központjukban

A HONOR Magic5 Pro a kijelző terén is innovációt hoz az innovatív Circadian Night Display technológiával, amely először kapja meg a TÜV Rheinland Circadian Friendly tanúsítványt. Ez a funkció pihentető hatást fejt ki alvás közben, mivel képes az alvás előtti kék fény kibocsátásának szabályozására és az éjszakai színhőmérsékleti átmenetek természetes környezetbe illeszkedésére. Így a felhasználók jobban fognak aludni és kipihentebbek lesznek.

A HONOR továbbá kidolgozta a Dynamic Dimming funkciót, amely 45 perc használat után 18%-kal csökkenti a szem fáradtságát. A vállalat több mint 20 millió dollárt fektetett be a minőségellenőrzési tesztelési berendezésekbe a Globális Tesztelési és Megfelelőségi Központjában (GCTC). A telefon már kapható Magyarországon, 529 989 Ft-ért, az eMAG-on.