A Google Pixel Fold 2-ről szóló legújabb szivárgások egy teljesen új kamerakialakítást tárnak fel, ami merőben eltér az eddig megszokottól. A február elején felbukkant információk most részben megerősítést nyertek, ugyanis az internetre új képek szivárogtak ki az összecsukható készülékről.

Google Pixel Fold 2: friss képek egy teljesen új kameradizájnnal
Google Pixel Fold 2: friss képek egy teljesen új kameradizájnnal

Ezeket a képeket bizonyos fenntartásokkal kell kezelni, mivel valószínűleg rajongók által készített renderelések, ám ezek közel állnak ahhoz, amire a korábbi szivárgások alapján számítani lehetett. A TT Technology YouTube-csatornájáról származó 3D renderelések egy diszkrét kameramodult ábrázolnak, amely négy szenzorból áll. Ez a modul két “kapszulát” foglal magában egy viszonylag kisebb méretű fémkeretben, ami kisebb, mint a korábbiakban látott fémsáv.

Google Pixel Fold 2

A Google Pixel Fold 2 esetében lapos szélekkel tervezik, és egy négy szenzoros kamerarendszert kínál, amely egy fő-, egy ultrawide- és egy telefotó-lencsét tartalmaz. A negyedik szenzor szerepe egyelőre tisztázatlan, több lehetőség is felmerül, mint például periszkóp, infravörös, spektrális vagy ToF (Time of Flight) szenzor. A Pixel Fold 2 a Google legújabb, Tensor G4 processzorával lesz felszerelve, ami az új generáció jele, és remélhetőleg a korábbiak hibáiból tanulva kínál majd javításokat.

A Google hagyományosan ősszel mutatja be az új Tensor processzorokat, de ha a Pixel Fold 2 bemutatását siettetik és a 2024-es I/O eseményen, májusban kerül sor rá, akkor előfordulhat, hogy a Tensor G4 nélkül érkezik. Az külső képernyő formatervét szélesként tartják meg, ami írásra kényelmet biztosít.

A Google Pixel Fold 2 egy merész lépés az összecsukható telefonok világában, különösen az új kamerakialakítás és a frissített hardverelemek tekintetében. Bár a készülék pontos megjelenési dátuma és specifikációi még ismeretlenek, a szivárgások és a renderképek izgalmas betekintést nyújtanak a technológiai rajongók számára.