Az Apple már egy ideje erős MacBookokat kínál a felhasználóknak. Nemrégiben bemutatták az M3, M3 Pro és M3 Max lapkákkal ellátott MacBook Pro változatokat a “Scary Fast” eseményen. Most pedig újabb információk láttak napvilágot egy lehetséges OLED kijelzős Apple laptopról. Úgy tűnik, ez a készülék valóban megjelenik, de csak 2026-ban vagy 2027-ben, a pletykák szerint. Lássuk a részleteket.

Ezeket az információkat Revegnus nevű tippelő szolgáltatta, aki az X (Twitter) oldalon tevékenykedik. Ő úgy véli, hogy az Apple 14,2 és 16,2 hüvelykes OLED panellel ellátott MacBook Pro változatokat készít elő. Ezek azonban csak 2026-ban vagy akár 2027-ben kerülhetnek piacra. A legfigyelemreméltóbb, hogy ezek az új laptopok érintőképernyővel érkezhetnek. Ez lenne az első alkalom, hogy az Apple ilyen típusú kijelzőket alkalmazna laptopjaiban.

Az OLED technológia nemcsak a MacBook Pro, hanem a MacBook Air sorozatban is megjelenhet. Az Apple tervei szerint az új MacBook Air modellek, melyek 13,6 és 15,3 hüvelykes képernyőméretben készülnek, szintén érintőképernyővel lesznek ellátva. Ezen új típusú kijelzők fejlesztésében a Samsung Display és az LG Display játszik vezető szerepet. Ezek a cégek egy olyan új generációs OLED technológiát fejlesztenek, amit a Samsung “Y-OCTA”, az LG pedig “Touch On Encapsulation (TOE)” néven említ. Ezek a vállalatok lesznek a fő kijelző beszállítói az Apple új, innovatív MacBook Air modelljei számára.